POST production

Terug?

Draft Blog 1: 

Een aantal renders achter elkaar gezet om 

het geheel in bewegend perspectief te 

laten zien.

Maakproces 3D cube Pitch video: 

Een versnelde video van 2 minuten met het

het maakproces van een visual voor de

artist statement pitch.

Opnames voor Pitch: 

In mijn Pitch zitten een aantal zelf opge

nomen shots. Deze heb ik in een blackbox

opgenomen. Een kleine voorproef

hiervan.

Opnames voor Pitch: 

Het resultaat van de gemaakte visuals 

voor de Pitch.

9 Mei: 

Een kleine update met betrekking tot de post-production. Al het 3D render werk is vandaag afgerond, zowel voor de Pitch als voor de hoofdfilm. Ik heb een totaal van veertien verschillende stemmen, varierend van geslacht tot leeftijd ontvangen. Een stuk meer dan dat ik van te voren had mogen hopen! Ik ga dit weekend een aantal variaties op de blog zetten, en heb vooraf al besloten dat ik dit definitief wel ga gebruiken voor de film, omdat een aantal stemmen al heel goed op elkaar aansluiten.

 

Ik wil zowel de stemmen op een manier gebruiken dat ze samen een grote massa vormen als dat aldoor een verschillende stem 1 woord van een zin uitspreekt, waardoor 1 zin als het ware door 9 verschillende mensen in 1 wordt gemaakt. Voor 10 mei volgt eerst de montage van de Pitch, samen met de eerste audio layering tests.

12 Mei:

Op dit moment heb ik een draft edit klaarstaan van mijn artist pitch van ongeveer 2 minuten, en ook een draft edit van mijn afstudeerfilm. De artist pitch staat voor ongeveer 95% vast. Ik ben nog van plan om een betere audiomix eronder te leggen, de 3D beelden te color graden en her en der een aantal kleine aanpassingen te doen. Als laatste moet ook nog het sjabloon van HKU eronder. 

Mijn afstudeerfilm bestaat op dit moment uit een draft versie die puur gemonteerd is op video. Er ligt nog geen audio onder dus dit is meer een edit op gevoel. Ik ben op het moment nog bezig met het maken van de audio, waar ik morgen een aantal voorbeelden op de blog van zal zetten. Het eerste filmpje bevat de pitch, die eronder mijn afstudeerfilm.

14 Mei:

Een lange edit dag zit erop. De audio-edit is redelijk arbeidsintensief, gezien elke scene ongeveer gemiddeld 5 tot 7 sporen bevat die gebruikt worden met voice-overs, sound effects en geluiden of muziek die bij de scene passen. Hieronder zijn een aantal screenshots van de edit te vinden. Een tweetal testen met de audio komen zo spoedig mogelijk in een filmpje onder de screenshots

VOOR

NA

VOOR

NA

21 Mei:

We komen langzaam aan dichter bij de deadline. De draft final edit is naar Tjepke opgestuurd voor een feedback moment. Deze week wil ik nog wat audio verbeteringen doorvoeren om de audio nog wat sterker te laten overkomen. Ik wil een nog iets sterkere fragmentatie in de audio. Op sommige momenten zijn de mensen nog iets te goed en clean te horen, en juist op die momenten ben ik van mening dat het gehele effect nog een boost kan krijgen.

Deze week komt de definitieve versie van de film uit de media encoder rollen na de laatste aanpassingen. De pitch is inmiddels compleet en geupload in de tool. Daarnaast ben ik de afgelopen dagen bezig met een kleine explanimation (niets heel bijzonders, maar misschien toch interessant om het gehele proces in 5 - 7 minuten samen te vatten) die ik voor mijn portfolio, de afstudeertool en de yourexposure pagina wil gebruiken voor alle geinteresseerden. Hieronder een aantal screenshots. Deze week wil ik de teaser trailer ook klaar hebben en verspreiden.

Mijn doel is om al het video gerelateerde werk een aantal dagen voor de eerste deadline van 26 mei af te hebben zodat ik mij kan focussen op het papierwerk zoals de presentatie in juni en het voorbereiden van de DVD distributie

1/4

23 Mei:

Vannacht is de trailer afgemaakt. Deze staan inmiddels in alle tools en is ook geupload op Vimeo. Hieronder is de trailer te zien. De aankomende twee dagen ga ik verder met de definitieve versie van de film door een aantal effecten toe te voegen en wat aanpassingen op audiogebied te doen. 

25 Mei:

De definitieve versie van de film is af! Vannacht zijn de laatste renders uit de export gerold. Persoonlijk was het een vreemd maar ook euforisch moment. Iets waar je een compleet jaar zo mee bezig bent geweest dag in dag uit, en dat het dan daadwerkelijk visueel op je beeldscherm getoverd staat. De tools zijn ook up to date. De exposure tool is helemaal ingevuld en is naar de redactie verstuurd, de afstudeerfilm server is ingevuld, het enige wat nog rest is de presentatie maken en deze in de afstudeertool zetten. 

Dit is in principe de laatste update omtrent post production. De komende tijd houd ik mij voornamelijk bezig met de distributie van de film, het afronden van de Knowledge Transfer en het afronden van het overige 'papierwerk' rondom de film.

In de definitieve versie zijn er een aantal toevoegingen gedaan op auditief en visueel vlak. Een aantal punten van de feedback van Tjepke is gebruikt hiervoor. Sommige sets leken iets te dood; er gebeurde ook te weinig op beeld. Ik gooide juist een beetje op de stilte en kilheid, maar naar de film een aantal keren opnieuw te hebben gezien deel ik deze conclusie. Ik heb de vervormde audio passages meer naar voren gehaald, omdat er nu pas echt iets begon rondom de audio scape op 1 minuut en 40 seconden. Er zitten wat meer subtiele effecten in her en der, de layering is iets sterker naar voren gekomen, je hoort soms meerdere mensen over elkaar, en ik wilde de menselijke herkenning ietsje terugzetten. Een aantal audio passages hebben pitch effecten, al is uiteraard het overgrote gedeelte nog steeds prima te herkennen en te horen.

De volgende twee grote updates zullen eind mei/begin juni volgen. Ik ga nu verder met de authoring/distributie en begin juni ondergaat de website een tweede metamorfose waarin het proces en het eindproduct van elkaar zijn afgezonderd. Via de homepage kan de bezoeker of direct naar de filmproducten gaan zoals de video over het proces, de trailer en de film, of direct het gehele proces inzien.

1/10

29 Mei:

Deze update bevat beelden van het maken van de DVD Authoring. Alle DVD's en Blu-ray's zijn gebrand, de dvd structuur is vormgegeven en gemaakt, en de hoezen en labels zijn ontworpen, geprint, gesneden en geplakt. Zie hieronder. De volgende update bevat het aanpassen van de site voor het exposure festival, waarna half juni de allerlaatste update zal volgen met de afstudeerpresentatie.

6 Juni:

Dit betreft de allerlaatste update van de blog.  Allereerst, als je alle andere posts (en dat zijn er nogal wat) hebt gelezen, dankjewel daarvoor. Het gewenste effect met de blog is bereikt. Ik wilde een overzicht van mijn keuzes, ontwerpproces en productieproces maken  en waar je de gehele groei van het project van dichtbij kon meemaken. Die taak is volbracht. Ik heb in de deliverables pagina een link gezet naar mijn afstudeerpresentatie. Hij bevat nu alle informatie die ik wil overbrengen, maar moet alleen nog wat schikken qua tijd. in sommige slides spendeer ik teveel tijd en in sommige juist weer wat te weinig.

 

Als laatste update post ik hieronder nog een aantal screenshots van een nieuw project waar ik sinds deze week mee bezig ben.

Het wordt een kleine 3D expositie van mijn vorige afstudeerproject op het MBO 5 jaar geleden. Omdat dit project eigenlijk onder het stof is gebleven wilde ik via deze weg en in ongeveer een beetje dezelfde ruwe stijl als de fotoserie mijn andere afstudeerproject de aandacht geven die het verdiende, maar nooit kreeg. Het zal ongeveer een trailer van 1-1,5 minuut worden waarin de belangrijkste foto's van het verhaal in zitten. Ik denk dat ik hier in augustus ongeveer klaar mee ben. Ik heb dit project aangegrepen om meer met sculpting bezig te zijn. Via diverse sculpting tools wil ik de expositie omgeving zo namaken dat het lijkt alsof het een oude constructie van hout is, met alle imperfecties. Daarnaast wil ik deze keer wel met de Physical render engine binnen Cinema werken, waardoor ik depth of field en motion blur aan mijn camera kan toevoegen. Het renderen duurt nu wel langer (12 uur gemiddeld voor een 5 seconden animatie), maar deze tijd is niet erg, omdat er geen deadline aan het project hangt en het de look and feel juist ten goede komt. Ook wilde ik meer op het realisme zitten door middel van de juiste texturing en sculpting. Hieronder is het eerste shot te zien wat een aantal uur geleden is gerenderd en een aantal losse render stills:

1/5
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now