production

Terug?

7 februari 2018:

Na de end-term presentatie voor de preparation module ben ik als eerste bezig geweest met een vernieuwde versie van het storyboard. Deze heb ik gebaseerd op een aantal bestaande foto's en beelden, en voor het overgrote deel op eigen gemaakte composities en 3D objecten in Cinema 4D.

Een tweetal Youtube 'making of' filmpjes laten het werkproces in Cinema 4D zien. Het nieuwe storyboard is te bekijken en downloaden op de Deliverables pagina. Het afstudeerplan komt volgende week online.

20 februari 2018:

Het maken van alle visuals is inmiddels van start gegaan. Er zijn een aantal experimentele visuals gemaakt in Adobe After Effects met Particle generators. De eerste set in Cinema 4D wordt op dit moment gebouwd. Het betreft Beth's Diner Restaurant. Het werk wat nu getoond wordt is een work in progress. Er is geen licht geplaatst, er missen bomen rondom het restaurant, de lichtpaal met uithangbord wordt nog gemaakt en ik zet vlak bij het raam nog een aantal stoelen die je nog net kan zien ter invulling. Er komt nog een oud uitziend dak op.

 

Beth's Diner zal verreweg het meeste tijd vragen omdat dit de enige daadwerkelijke set is die van de grond af helemaal moet worden opgebouwd. Ook zal het renderen per shot het langst duren. Ga er ongeveer van uit dat ik per dag ongeveer 2 instellingen kan renderen, gezien een bewegende render ongeveer 4 tot 6 uur kan duren. Hieronder is een foto te vinden van wat waar ongeveer op de set komt te staan, en hoe de set er nu ongeveer uit ziet. Daarnaast staat een filmpje met het werkproces tijdens het maken van het neon bord, en een test neon logo dat ik vorige week heb gemaakt. Als laatste zijn er ook een aantal screenshots van de gemaakte visuals in het filmpje te zien.

1 maart 2018:

Het maken van Beth's Diner gaat tot nu toe voorspoedig. De set staat nu voor 80%, op het invullen van de bomen, planten en het afstellen van het licht na. De lichtpaal mist op dit moment nog. Het maanlicht moet nog zodanig worden afgesteld en er moet nog een volume metrisch licht binnenin het restaurant gemaakt worden. Ik verwacht aankomende week de renders te maken voor Beth's diner zodat ik verder kan met een overgroot gedeelte van de 2D animaties. Hieronder is een render te zien van hoe de Diner er nu bijstaat.

18 maart 2018:

De afgelopen twee weken is er veel gedacht, maar ook gemaakt. Ik heb uiteindelijk een knoop doorgehakt om mijn afstudeerfilm iets interessanter, maar ook uitdagender te maken. De beslissing is uiteindelijk een stuk sneller dichterbij gekomen dan dat ik van origine gedacht had. Het zoeken naar locaties ging slechts 'so-so'. Een studio en een kelder vinden was niet zo moeilijk, echter waren diverse andere settingen een pijnpunt. Ik heb contact gelegd met een lokatie bank, maar hierin was budget een pijnpunt. Dat is er echter niet. Met draaidagen in april die eraan zitten te komen, besloot ik om 85% van de film in Cinema 4D te maken, een computer generated wereld, om zo zelf alle sets te maken die ik van origine zelf wilde filmen. Dit is uiteraard voor mij ook een experiment, bijdragend aan het experimentele van de film.

 

Om dit in de film te laten passen heb ik de vormgeving van de film ietwat aangepast. Het geheel wordt wat gefragmenteerder, en de poezie schuift wat meer op de achtergrond. In het begin van de film zitten we in de CGI wereld, de wereld waarin de isolatie de overhand heeft. Hier is de tekst nog te horen. Hoe meer we naar de helft van de film gaan, hoe gefragmenteerder en hoe minder te verstaan het verhaal is. Halverwege in de film zitten we in een zwarte studio, dit is de enige scene die in het echt is gefilmd. Het lijkt mij juist geweldig om een verwarrend effect te maken en om die overgang zo min mogelijk te laten lijken, waardoor mensen denken dat dit zelfs nog CGI is. Achterliggende gedachte van deze scene is ook dat het verhaal weer goed te horen is, Luna redelijk uit de isolatie wil kruipen (ze kijkt naar vuurwerk tussen de mensen), en de visuals zijn redelijk clean, zonder rare mash ups er tussen. Echter zit er af en toe een overlay in de cube waarin om hulp gevraagd wordt. Voordat de camera er dicht bij kan komen, switchen we naar de volgende scene, die weer in Cinema gemaakt is. Op het moment leg ik de laatste hand aan de 2D Graphics en ben ik in een gevorderd stadium met 3D graphics. Ook ben ik bezig met het maken van de sets zelf en ben ik hier 7 dagen per week mee bezig. 

Hieronder zijn als eerste een aantal procesfilmpjes te zien van een aantal sets. De definitieve set van Beth's diner is te zien, een graphic met een polygon achtige straat die voor projecties worden gebruikt en een van de tussenshots van de film, waarin door de bomen een sterrenhemel te zien is. Tenslotte zijn er nog een aantal graphics hieronder te zien, een aantal screenshots waarin het werkproces te zien is en een aantal inspiratie foto's voor het maken van Beth's Diner en de voordeur daarvan.

21 maart 2018:

Een kleine update met wat extra screenshots van het werk wat op dit moment gemaakt wordt. Het betreft zowel draft werk als definitieve frame renders. Op het moment worden er alleen nog losse graphics gemaakt als inserts of als toepassing voor het mappen.

6 april 2018:

Een update waarin een set van begin tot eind wordt belicht in het maakproces. Dit betreft een insert, uitgerenderd op 1920x1080 als een steegje in een fictieve stad. Totale bouwtijd: 4 uren. Totale rendertijd: 2,5 uur. Klik op de foto voor extra informatie. In de slide zit zowel de originele inspiratiefoto als een gifje met het eindshot. Daarnaast ben ik begonnen met het maken van het projectie effect wat uiteindelijk op de 3D kubus in de 3D werelden te zien zal zijn. Hieronder is een GIFje te zien met het effect, en een screenshot van het project. Uiteindelijk maak ik via een special ingesteld spotlight en een transparant doorschijnende plaat waarop de video te zien is een soort projectie. Via de diverse compositing instellingen in Cinema 4D geef ik aan dat het programma deze plaat dient te verbergen wanneer het beeld gerenderd wordt, en pak ik een aparte geanimeerde spotlight die het licht van de beamer nabootst.

17 april 2018:

De laatste maand is aangebroken. Ik slaap weinig en bij de plaatselijke kebab zaak noemen ze me al bij mijn voornaam en "het gebruikelijke?". Ik merk het weer: de deadlines komen er aan. Eerlijk toegegeven heb ik begin deze maand een paniek moment gehad wanneer duidelijk werd dat het maken van een fysieke kubus om twee redenen niet zou werken. Ik ben te a-technisch met mijn handen en een beetje MDF plaat tikte mijn budget al weg. Het maken en het fysiek filmen van de kubus belemmerde de voortgang van mijn film. Grappig genoeg merk ik op dat de invulling van mijn film steeds is veranderd de afgelopen maanden, terwijl het skelet nog altijd fier overeind staat. Goed om te zien persoonlijk. Ik merk nu op hoeveel ik mijzelf tegenkom tijdens projecten als dit en hoe sterk mijn wil is om iets af te maken. On other notice: de film wordt dus volledig in 3D gemaakt. 

Begin april kreeg ik een mailtje binnen met de deadline van de afstudeerfilms. Deze staan op 15 mei. Hierom heb ik ook de invulling van de film nogmaals (hoeveelste keer is dit inmiddels?) op de schop gegooid en de achterliggende gedachte van de film ietwat aangepast. De film wordt een statement richting sociale isolementen. Luna, de hoofdpersoon van origine is compleet uit de film gegooid. In plaats daarvan heb ik de drie kernwaarden uit mijn onderzoek meer naar voren laten komen: sociale isolementen zijn niet aan een geslacht vast te knopen, vandaar dat de gedichten door een mannen en vrouwenstem tegelijkertijd zullen worden opgedragen. In plaats van 15 minuten wordt de film 5 - 7 minuten, omdat het redelijkerwijs continu hetzelfde zou zijn en de film zijn kracht zou verliezen.

De graphics zijn compleet af. Van 17 april tot en met 1 mei maak ik alle sets en render ik alle benodigde shots uit en van 1 tot 12 mei monteer ik de film af. ik heb al een compleet filmverloop van seconde tot seconde gemaakt, dus in principe kan ik de film direct snijden. Dat scheelt al het halve werk. Tot slot maak ik van 12 tot 14 mei de artist statement, pitch en de invulling op de website af. Op 20 april a.s. is er een kleine meeting over de voortgang van het project.

17 april 2018:

Het leek mij wel eens leuk om een update te maken en uit te leggen waarom ik een bepaald iets niet heb gekozen,

in plaats van waarom ik het wel zou kiezen. Mijn afstudeerfilm is korter

geworden en soberder voor een reden: het moet een experimenteel

statement worden. Het geheel wil ik wel een cinematografisch vleugje

geven als juist een stijlkeuze, maar wat als het juist teveel van

het goedewordt? Wordt de kijker dan verward omdat mainstream

cinematografie en experimenteel juist niet samengaan?

Ik denk persoonlijk van wel. Een klein beetje main in experimenteel is

interessant, maar overal waar "te" voor kan staan is niet goed.

 

Dit is de reden waarom ik heb besloten om mijn creditroll te versoberen

met een standaard creditroll, dan met de van orgine rookprojecties.

Ik heb weliswaar twee dagen geknutseld en ben aan het experimenteren

geweest met een plugin voor Cinema 4D waarmee je rook mee kan

maken, maar hierdoor krijgt de film ineens een cinematografische

lading die hij normaliter niet moet krijgen.

 

Het is een statement, geen 21st century fox feature film.

Ach, uiteindelijk brengt het wel een leuk gifje met het eindresultaat op.

19 april 2018:

Een visuele update met betrekking tot het maken van een set uit de afstudeerfilm. Er zit een tekening bij en een aantal progress shots. Renderen van deze set zal worden gedaan tijdens het lange weekend van Koningsdag, 1 frame uitrenderen duurt nu ongeveer 20 minuten op Full HD.

24 april 2018:

Een visuele update waarin het maakproces van de laatste visual en de introductieset naar voren komt. Daarnaast is er gisteren een overleg geweest met Tjepke. Ik heb een aantal collega's van diverse leeftijden benaderd met de vraag of zij een aantal passages uit de gedichten willen voorlezen. Hierdoor krijgt de computerwereld/digitale wereld toch een menselijk karakter waarmee je je kan identificeren. Een korte update komt hier op de blog te staan zodra dit is gedaan.

1/7

1/17

1/6

26 april 2018:

Ik heb meer animo voor het audio layering experiment ontvangen dan ik van origine verwacht had! Een aantal van ongeveer 9 mensen gaat de komende paar dagen passages voor mij inspreken. Daarnaast heb ik vandaag alles gereed gemaakt voor een lang render weekend. Vanaf vandaag tot maandagmorgen zullen er een totaal van ongeveer 9 instellingen gerenderd worden, waarvan een aantal long takes zijn. Dit betekent dat maandag de complete eerste scene (van de drie) helemaal is gerenderd. Later vandaag ga ik verder met de industriele scene nadat ik eerder gisteren even mijn inspiratie kwijt was. Ik heb weer een aantal plannen bedacht om de set mee aan te kleden en ik ga vanavond de eerste instelling klaar maken. Tijdens koningsdag en het aankomende weekend zullen er dan twee computers tegelijkertijd renderen. 

Ik wist al hoe ik een kubus een eigen licht kon laten opwekken, maar ik wist niet direct hoe ik het kon doorvertalen naar mijn visual op de zijde van de kubus zodat het lijkt alsof er daadwerkelijk op geprojecteerd wordt, ofdat de kubus een LED kubus is. Het is mij gelukt door de videolaag te kopieren en te plakken binnenin de zogeheten 'illumination' laag, de laag die het licht binnen de kubus maakt.

1/6

30 april 2018:

Het is bijna twee uur 's nachts en ik ijsbeer rond in mn kamer. Het onweert, en met de stroomstoring die ik net gisteravond achter de rug heb ben ik niet helemaal gerust. Door de storing heb ik al vervroegd mn werkzaamheden moeten staken gisteren. Een externe computer is als het goed is het hele weekend aan het renderen geweest. Echter staat deze ook in Amsterdam (zuid) en weet ik niet of deze ook is getroffen door de storing. Dat zie ik zometeen in de vroege ochtend pas.

 

Gezien het feit dat het nu in Amsterdam overal onweert en stortregent hoop ik dat wederom vanavond de schade beperkt blijft en dat ik over een aantal uurtjes met een lading renders verblijd word. Ik heb een testrender gemaakt en voorbereidingen getroffen voor de tweede renderbatch eind aankomende week. Hieronder is in ieder geval een render. Ik hoop later vandaag nog een aantal te kunnen posten zodat er iets meer te zien is over de stijl en het beeld van de film.

EDIT 12:30: Het ijsberen heeft geholpen. Vanmorgen lagen er een negental renders netjes klaar op m'n computer, ze zijn inmiddels afgemaakt als videofiles en gearchiveerd in de shots map. Ik heb een gifje gemaakt op 360p als teaser om het eerder geshowde shot met de kubus in volledige beweging te laten zien.

3 mei 2018:

Set drie van de vier staat op dit moment klaar in de render queue. Hier een aantal renders plus een filmpje van het maakproces:

1/10

4 mei 2018:

Er gaan dit weekend maar liefst 19 shots gerenderd worden. Hieronder zijn nog een aantal test renders te zien. Daarnaast gaat de laatste set ontworpen worden waarna vanaf maandag deze laatste shots gerenderd worden, de edit wordt opgestart en een aantal foutieve renders opnieuw worden opgepakt. Ik heb inmiddels drie audiofiles met verschillende stemmen ontvangen die de passages hebben opgelezen. Vanaf volgende week ga ik hier mee experimenteren.

6 mei 2018:

Een laatste maar vooral waardige update voor de production pagina gezien ik nu langzaam aan in de versnelde edit fase terecht zal komen. Vrijdag zijn er ongeveer 6 shots gerenderd. Dit weekend worden er op een externe computer nogmaals 13 shots gerenderd en vannacht zal mijn eigen computer er nog een stuk of 3 aan bijdragen. Morgen worden de allerlaatste instellingen klaar gemaakt voor de export op maandag en dinsdag. Vanaf maandag pak ik het draaiboek erbij en zal ik alle beelden op tijdcodes snijden om zo een ruwe edit zonder audio te maken. De laatste beelden zullen dan de overgebleven gaten opvullen en de laatste dagen houd ik mij dan bezig met het maken van de audio omgeving, het afmaken van een artist statement en daarnaast nog het creeren van een aantal extra shots in Cinema voor de creditroll van de film, en als insert voor de visuele pitch. De volgende updates zullen plaatsvinden op de post-production pagina.

Hieronder zijn een aantal procesfoto's, een render en een procesvideo te vinden van de vierde en laatste set.

1/7
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now