Wat maakt jouw film 'eigen'?

Welke werkzaamheden wil je na je afstuderen gaan beoefenen?

Ik wil mij voornamelijk bezig houden met commerciële media, in zowel de pre-productie, conceptuele fase, vormgeving als post-productie. Ik wil mijn gedrevenheid in concepting, belichting, montage en nabewerking aanbieden als sterke punten. 

Waaruit bestaat jouw afstudeerportfolio?

Mijn afstudeerportfolio bestaat uit een korte experimentele afstudeerfilm waarin narratief en projection mapping hand in hand gaan. Via een audiodagboek verteld in een abstracte en poëtische vorm krijgt de kijker het verhaal van Luna mee, iemand die last heeft van geïsoleerde gevoelens. Met deze korte film wil ik aandacht vragen voor een snel groeiend probleem: sociale isolaties.

Als tweede heb ik een korte fotoserie gemaakt met nieuw en bestaand materiaal ten behoeve van mijn afstudeerfilm. Deze fotoserie hielp mij om meer visueel te denken tijdens het schrijven van mijn script en diende als inspiratiebron.

Wat is het eerste idee voor je afstudeerfilm?

Mijn allereerste idee voor mijn afstudeerfilm was om projection mapping te gebruiken om een verhaal achterstevoren te vertellen. De kijker werd geconfronteerd met een lijk in een huis, en kreeg via een achterstevoren gespeeld verhaal en projection mapping op voorwerpen binnen in het huis een verhaal mee wie uiteindelijk de schuldige was. Een soort levend cluedo. Hier ben ik snel vanaf gestapt om uiteindelijk het skelet te maken voor de huidige afstudeerfilm. Ik kwam eerst uit op het maken van een audiodagboek en daar visuals op een kubus bij te projecteren. Door te doen en experimenteren kwam ik op het uiteindelijke verhaal.

Wat voor effect wil je met je film bereiken?

Verwarring scheppen om zo een link te leggen naar het echte leven. Mensen met geïsoleerde gevoelens worden vaak onderschat of niet begrepen. Dit schept verwarring. Ik wil dat mensen de film nog een keer moeten kijken en diep moeten nadenken om uiteindelijk Luna te begrijpen en te snappen waar het over zou kunnen gaan. Ik ben van mening dat je mensen met een isolatie pas echt ziet als je hen begrijpt. Vandaar dat Luna slechts op het laatst een keer te zien is in de film. De kijker moet eerst moeite doen om haar te snappen voordat ik haar in beeld wil brengen.

PROPOSAL

OVERVIEW

Voornamelijk het idee en de uitvoering, ook het feit dat ik vaak een technische insteek in mijn film wil verwerken.

Ik kan soms iets te lang doorgaan op een bepaald onderwerp. Wellicht ben ik soms onzeker over het doorhakken van knopen. Ik signaleer dit echter wel sneller dan eerder.

Wat zijn je persoonlijke zwakheden? Hoe signaleer je deze?

Wat voor onderzoek wil je gaan doen?

Ik wil geschreven onderzoek doen naar het gebruik van sociale isolaties binnenin films, en hoe deze vertoning zich weerhoudt tot een echte isolatie in het echte leven. 

Wat is je onderzoeksvraag?

Hoe wordt het gegeven van een sociaal isolement toegepast in films en hoe weerhoud deze zich tot een isolatie in het echte leven?

Welke onderzoeksmethoden wil je toepassen?

Literatuur onderzoek, film analyses, interview, questionnaire

Hoe komt je uiteindelijke onderzoeksverslag eruit te zien?

Een research paper, in het engels geschreven. Dit vanwege het idee dat ik alleen papers in het verleden in het engels heb geschreven en ik dit alleen van een zodanig niveau in deze taal kan.

Terug?

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now